Att resa med Wilda

Hej finisar!

Har fått många frågor om hur det var att resa med Wilda och om vi har några tips till er föräldrar som kanske ska ut och resa för första gången. Men det jag kan säga först av allt är att man oroar sig en hel del i onödan. Vi var nog mest rädda för att hon skulle vara väldigt ledsen och skrika på flyget, och att hon skulle störa andra passagerare. Men så fort vi satt på planet och kom upp i luften så släppte oron och då känner man bara att ”ja om hon skriker så gör hon ju det” – Finns inte direkt något man kan göra än att försöka trösta. Wilda äter ju ersättning nu och jag har helt slutat att amma, så vi hade ersättning redo i flaskan under starten för att försöka undvika lock i hennes öron. Hon verkade inte ens märka av att vi flög, varken ditresan eller hemresan. Resan tog 2,5 timmar så det passade fint med mat under både start och landning. Mitt tips är väl att försöka mata för att de ska svälja och slippa locket i öronen, men tror att napp brukar kunna funka också 🙂 Så tror jag att det är så individuellt också från bebis till bebis. Vissa bebisar kanske inte ens behöver matas.

När vi åkte dit så satt Wilda hos mig och när vi skulle åka hem så fick Wilda sitta hos Jocke. Vi hade fått slut på våra blöjor som vi hade med så sista dagen fick vi kliva in på de italienska blöjorna som faktiskt var lite annorlunda än de här hemma som vi är vana vid, eller ja de var framförallt mycket tunnare. Så på hemresan hände en liten olycka i Jockes knä, haha! Jocke trodde helt klart att läckaget berodde på blöjan. Jag har faktiskt hört av andra som har rest med sina bebisar att de kan bli lite knasiga i magen av flygningen. Men jag tyckte inte att det var så farligt 😉 På vägen hem från Arlanda så stannade vi till för att handla och Jocke satt kvar i bilen, då åkte han på att byta en till blöja – en italiensk blöja – vilket resulterade i att Wilda fick åka naken hem i en ny blöja. Vi hade slut på extrakläder i väskan. haha! Men det var så varmt ute så det gjorde ingenting, och Wilda var gladare än någonsin när jag hoppade in i bilen.

Så har jag ett superbra tips som jag har fått av en kompis då vi inte hade någon barnsäng i lägenheten som vi hyrde. Vi kunde heller inte ha Wilda mellan oss då sängarna gick att dra isär sådär dumt. Men då körde vi på den här plan b och det gick galant! Vi tog alltså ur våra kläder ur ena delen av resväskan och bäddade ner mjuka dynor i den halvan, och så hade vi med Wildas eget lilla täcke och kudde som vi la ovanpå sen fick hon sova i resväskan. Haha, låter så sjukt men det gick jättebra och Wilda tyckte att det var så mysigt! Blev som ett litet nest för henne. Så det är ett tips om ni inte har barnsäng i boendet 🙂 Wilda sover aldrig med oss i sängen hemma längre heller utan i egen säng så kanske av den anledningen som det gick så bra.

I övrigt är väl mina tips till resan att ta med ersättning om din bebis äter det, och ha det redo på flyget vid start och landning. Vi hade som sagt även med blöjor, men det är ju inget måste för det finns ju att köpa i alla länder 🙂 Vi hade även med ett UV-tält som var superbra att ha med som Wilda kunde rulla runt i och samtidigt vara skyddad mot solen. Vi har köpt detta (länk) från Swimpy på Babyshop. Vi hade däremot ganska roligt åt när vi skulle försöka få ihop det – det var en pärs. Haha! Fick kolla på Youtubefilmer ett ex antal gånger. En annan produkt som underlättade för oss på resan var vår supersmidiga resevagn som går som handbagage. Vi har ”Babyzen YOYO” som är från Babyproffsen, du hittar den här (länk). I övrigt så är ju solskydd ett måste såklart 🙂

Här nedan kommer ett litet plock av bilder på Wilda från resan.

Wilda är nöjd med sin säng 🙂

Myser med farmor första kvällen när vi landat. Kvällen innan värmen kom

Mys i uv-tältet <3

 

Spännande att kolla ut genom fönstret på planet 🙂

11 reaktioner på “Att resa med Wilda”

 • Nathalie skriver:

  Så kul. Vi hade med exakt samma uv-tält på vår första resa med bebis. Kollade på youtubevideon ett antal gånger, men det slutade med att vi i slutet av resan ändå gjorde fel och knäckte sönder en pinne i det. Det följde inte med hem igen med andra ord. 😅 varför så komplicerat…

 • Lisa skriver:

  Kan du inte berätta lite mer om varför du slutat amma och hur du gått tillväga ? Har en dotter i samma ålder och det är snart aktuellt att sluta amma här också så hade varit intressant att läsa 🙂

 • Linda skriver:

  Blir det väldigt varmt i uvtältet lr fläktar de ngt?

 • Ingela Johansson skriver:

  Till vilken flygplats i Italien flög ni och hur tog ni er vidare till Menaggio?

 • Stephanie skriver:

  Vart är Wildas fina blommiga rosa jumpsuit ifrån? ☺️

 • Gabriella skriver:

  Härliga bilder!
  Men jag undrar… var kommer din superfina klänning som du har i nyhetsmorgon idag😬
  Så fin!!!

 • Emma skriver:

  Hur gjorde ni rent praktiskt med ersättning och vatten? Eller färdiga tetrapack?

 • Sandra skriver:

  Hej jag ska snart resa med våran lilla son som idag är 4 månader. Har en fråga har ni nån speciell solkräm till wilda? Tycker sånt e så svårt när man ska till värmen dom säger man helst ska undvika solen men det är lite svårt. / Sandra

 • Bea skriver:

  Vad ger du Wilda för ersättning och hur gjorde ni själva övergången från bröstmjölk till ersättning? Vår lilla tjej är nu ett halvår och jag skulle vilja försöka dra ner på amningen och komma igång med ersättning, har du några bra tips på hur man ska tänka/göra? Hur gammal var Wilda när du slutade amma?

 • Sara skriver:

  Hej Caroline! Tack för supermysig blogg och insta! 🙂 En fråga – ska också resa med bebis snart som också äter ersättning. Hur gjorde du med vatten? Vill ju koka vattnet men fick du ta med vatten genom säkerhetskontrollen (typ i en termos)? Eller fick du vatten av personalen i planet? 🙂
  Ha en fin sommar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *