Tips på köp inför bebis ankomst

Jag tänkte lista mina bästa tips på köp inför din bebis ankomst som jag känner var till stor hjälp för mig. Jag vill bara understryka att jag alltså INTE listat livsnödvändiga köp, utan bara att dessa sakerna har underlättat för oss en hel del. Åh därför vill jag tipsa andra blivande mammor 🙂

1. Först och främst! Gravid – och amningskudde. Jag köpte den här (länk) från bbhugme som är som en jättelång och stor kudde. Innan Wilda kom så sov jag med den mellan knäna och kunde även ha en del under magen vilket var så skönt för av avlasta ryggen. Nu när Wilda är här så är den superskön att ha runt ryggen och under vardera arm för av avlasta vid amning, som en ostkrok runt ryggen om ni förstår 🙂 Bästa köpet!

2. Babynest. Wilda låg i sitt nest hela dagarna i början, och hon sover fortfarande i det på nätterna. Vi har den här (länk) varianten som har avtagbart fodral så att man kan tvätta det. Inköpt hos Babyproffsen.

3. Nedfällbart babyskydd. Det här är verkligen att rekommendera! Vi har detta (länk) babyskydd från Cybex som vi tycker är så smidigt om man ska åka iväg någonstans och inte vill konka med sig liggdelen till vagnen. Babyskyddet är nämligen ”nedfällbart” så att bebisen blir liggandes i det istället för sittandes. De direktiven vi har fått är nämligen att man inte ska låta bebisen sitta i babyskyddet längre är två timmar, men med den här funktionen så ligger bebisen i en annan position – som en vanlig liggdel. Så när jag har åkt iväg med henne så har jag med chassit och monterar bara babyskyddet direkt på chassit och reglerar babyskyddet till liggande position. Extremt smidigt måste jag säga! Och vagnen blir väldigt liten och smidig 🙂

4. Åkpåse för babyskydd. Detta är så bra om man har en liten bebis under den kallare delen av året. Vi har denna (länk) i grön färg, också från märket Voksi. Så smidigt att bara lägga ner bebisen i åkpåsen i babyskyddet som man kan öppna upp i bilen när värmen kommit igång så sliparna man dra av och på med overall.

5. Kopplat till punkten innan så är adaptrar till babyskyddet viktigt så att man kan montera babyskyddet på chassit, OM det är olika tillverkare. Nu har vi ett annat babyskydd också som vi använder i den andra bilen, och det kommer från BeSafe (länk) och den går att montera direkt på chassit från Cybex. Men det är inte alltid så, utan babyskydd från ett visst varumärke kanske inte passar på ett annat varumärkes chassi, utan då brukar en adapter finnas att köpa till.

6. Småhanddukar!! Man kan inte ha för många små spy/amningshanddukar. Jag köpte ”tvättlappar” från IKEA länk här, och köp på dig och ha på lite olika ställen i ditt hem. Man blir stressad i början och bara sätter sig ner med bebisen för att amma och glömmer både vatten (man blir så törstig!! Eller man och man, jag blev i alla fall) och handduk så då är det skönt att ha nära till hands.

7. Amningskompresser. Alla mammor jag känner har sagt samma sak om amningen, att det är jobbigt i början och gör väldigt ont. Till er som snart ska få en liten så vill jag ändå peppa med att säga att det går över, så håll ut. Det är jobbigt under första tiden, men det är en så kort period så när den väl är över så har du glömt bort det. Såklart är allt individuellt, jag säger ingenting om det. Men jag hade väldigt ont i början och tyckte att det var så extremt jobbigt, men nu är det ett minne blott. Men däremot så vill jag tipsa om dessa (länk) kompresser som jag fick tips av en vän om att köpa, och jag testade dessa när det var som värst och tyckte att de var så bra.

Dessa sju sakerna är faktiskt det som jag anser underlätta en hel del. Sen så behövs ju givetvis några uppsättningar kläder såsom bodys,  byxor, mössor, etc. för det tvättas även en hel del i början. Men när det gäller lite större inköpen så tycker jag att dessa har underlättat för mig och Joacim 🙂

Innan Wilda kom till oss så minns jag att jag tyckte att det var svårt att veta vilka storlekar på kläder och så man skulle köpa, och jag tror jag bad er om tips om just det. Nu i efterhand så skulle jag faktiskt säga att man nog inte ska fokusera så mycket på en enda storlek, utan kanske mixa mellan 50, 56 och 62. Det är ju så individuellt och Wilda hade liksom storlek 44 precis i början, en storlek jag blev avrådd från att köpa, men hon drunknade i storlek 50. Nu är hon som jag skrev i tidigare inlägg nääääästan uppe i storlek 56 🙂

Hoppas att mina tips var till någon

Kraaam Caroline

Dagen efter att Wilda hade kommit 🙂 Här med åkpåsen från Voksi för babyskydd och babyskyddet från BeSafe.

 

Babyskyddet från Cybex som är nedfällbart och monterat på chassit.

 

9 reaktioner på “Tips på köp inför bebis ankomst”

 • Jessica skriver:

  Vill du berätta lite mer om amningen? Varför är det jobbigt i början? Kan man få hjälp på bb/mvc?

 • Petra skriver:

  När du har tips som nybliven mamma blir jag så glad, många skulle säkert tycka att va fan vet du , hon är ju så liten o det är ert första o bla bla bla! På det sättet du skriver så vet jag att du kommer bli den bästa mamman ever! Visst känns det som du alltid vart mamma? Jag har själv tre barn i ålder 7,9 o 13 och kände precis som du! Man behöver bara vara mamma ett par timmar så vet man allt o det är så det ska va, för endast ni vet vad som är bäst för ert barn! All kärlek till er♥️

 • Alexandra skriver:

  Det där med kläder är så svårt! Jag köpte två olika set i stl 50 och sedan i 56 och uppåt. Jag hade hört att många barn kan knappt ha 50 och annars kan man bara vika upp ärmarna på 56.
  Dock föddes vår son lite tidigt och plötsligt så han drunknade i 44. Vilket vi inte hade några kläder alls i. Vi kunde inte ens vika upp de i stl 50 för de var så stora. Hade inte heller packat BB väskan så vi var där utan något till någon utav oss. Som tur hade vi familj som åkte och kollade alla butiker och köpte de få kläder i stl 44 som fanns då de knappt säljs några kläder i stl 44. Väldigt intressant haha

 • Angelica skriver:

  Håller helt med om amningen. När han blev 1 månad gjorde jag en high five med mig själv och räknade ner till 6 månader. Sen vid 1,5mån vände det och nu är det så skönt. Inget gör ont och vi har alltid mat, behöver inte oroa sig om han är förstoppad. Så amning är så smidigt. Väldigt skönt att läsa att någon ammar för känns som om det blivit en ”fluga” att inte amma, så heja heja!
  I övrigt gällande listan håller jag helt med, jag har dock inte använt amningskudde, blev inte riktigt kompis med den. Men tvättlappar (ligger överallt i huset, köpte till och med en ny omgång).
  Vi fick låna ett babyskydd som inte passar som adapter tyvärr, och det kan jag ångra lite faktiskt. Men babyskyddet från Cybex låter ju kanon, till ev barn nr 2 får det bli ett sådant! 🙂

  Tack för en bra blogg, du känns så jordnära!

  • Caroline skriver:

   Haha ja mina tvättlappar ligger också lite överallt, haha! Och skulle också behöva köpa en ny omgång 😉
   Ha en superfin dag! Kram!

 • Sandra Ö skriver:

  Första storleken på kläder är så individuellt på nyfödda barn, det är jättesvårt att veta i förväg. Till min dotter född 2015 använde vi storlek 44/50, även om det var lite stort i början. När jag sedan väntade min son född 2018 tänkte jag att storlek 50/56 är en bra början, tjiii fick jag. Födde en STOR pojke (ingen visste att han skulle vara stor) på 5440 gram och 55.5 cm lång. Hade bara med storlek 50/56 i BB väskan som aldrig kom till användning då de satt så tajt att storlek 62 fick börja användas på direkten, hoppade även direkt till storlek 2 på blöjor. Mycket oanvänt fick skänkas bort i och med denna överraskning! 😂

 • Vesla skriver:

  Er så enig! Amming var så vanskelig og vondt i begynnelsen. Hadde aldri klart meg uten barnepleierne på sykehuset. Meeeen, så verdt det etter et par uker og man alltid har mat tilgjengelig ❣️ Så koselig blogg du har.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *