Dopdag

God morgon!

Igår började vi dagen med lite målning och fix här hemma för att vid lunch sedan bege oss till Strängnäs för dop. Mina vänner Dajana och Mathias fick en son, Nicolas, i november och nu var det dags för honom att döpas i Strängnäs domkyrka. Det var ganska nostalgiskt att komma dit igen. Jag studerade nämligen på Europskolan i Strängnäs under min gymnasietid och bodde även där under en period, och har nog inte varit där sedan dess om jag tänker efter. Skolan ligger precis intill kyrkan och allt kändes så mycket mindre än vad jag minns det, haha… Men så kul att vara där igen.

Det blev en bra uppslutning av vänner från gymnasietiden på dopet, vilket var så roligt. Ett riktigt lyckat dop och jag blev återigen påmind om hur fina människor jag har i mitt liv. Trots att man inte träffas så ofta då några bor i Oslo, en annan i Schweiz, Stockholm, Linköping… Ja, vi är utspridda men trots det så känns allt precis som vanligt när man väl ses. Nu har många dessutom barn, vilket är så kul! Ja, men summan av kardemumman så var det ett riktigt roligt och fint dop.

 

    

 

Jag och Lilian gick i samma klass på Europaskolan och nu var hemma från Schweiz! 

 

 

Gruppbild på alla tjejerna från gymnasietiden. Så himla mysigt att träffa alla igen!

 

2 reaktioner på “Dopdag”

 • Sanna skriver:

  Här kommer ett gäng frågor kopplat till din studietid, hoppas du ids svara! 🙂
  Vad studerade du på gymnasiet och vilka var favoritämnena under denna tid? Hade du väldigt lätt för dig i skolan eller har du lagt ned mycket tid för att ta dig igenom alla studier? Har läst att du blev civilingenjör sedan, varför föll valet på det (=vilka framtidsplaner hade du/vad var viktigt i ditt yrkesval)? Hade du gjort om samma val idag, eller hade du tänkt annorlunda? Hur pass tuff är utbildningen? Gick den att kombinera med att jobba extra eller var det verkligen fullt upp med plugget? Om du fick jobba med precis vad du ville – vad skulle det vara då?

  Ha det så bra 🙂

  • Caroline skriver:

   Hej Sanna! vad roligt 🙂
   Jag studerade en linje som hette kemi/fysik, det motsvarar naturvetenskapliga linjen. Jag har alltid gillat matematik, kemi och fysik men däremot var jag mycket duktigare på dessa ämnena under grundskoletiden i jämförelse med gymnasietiden. Det hände något under min gymnasietid och jag tappade väldigt mycket då. som svar på din andra fråga så hade jag väldigt lätt för mig under grundskolan, men under gymnasiet var det desto svårare. Jag flyttade hemifrån redan då och tror att jag generellt hade så mycket annat för mig, andra intressen och andra tankar så min ”plugghjärna” slutade funka. Så, jag fick kämpa under gymnasiet men inte under grundskoletiden.

   Ang. val av utbildning efter, civilingenjör så fick vi dessa råd unde gymnasietiden och jag valde att läsa maskinteknik. Det gjorde jag för att den var den bredaste utbildningen med möjlighet att inrikta sig mot flera olika områden. Större valmöjligheter helt enkelt. Tycker att namnet maskinteknik kan vara ganska missvisande. Jag gjorde det här valet för att jag där och då inte visste vad jag ville jobba med 🙂 så ville ha ”många dörrar öppna”

   Utbildningen är absolut tuff, speciellt andra året. Jag jobbade parallellt med skolan under alla åren, men det skulle jag kanske inte rekommendera någon att göra såhär i efterhand. I alla fall inte varje helg som jag gjorde… Man bör fokusera fullt ut på skolan, och hade jag läst oms dessa år hade jag absolut dragit ner på jobb.

   Om jag fick jobba med precis vad jag ville så hade jag velat vara programledare. Haha! Jag har insett att jag tycker att det är väldigt roligt med tv, och har alltid tyckt att det är roligt att prata – så det blir en bra kombination 😉

   Ha det bra du också! Tack för roliga frågor!

   Kraam

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *