Namnet Wilda

Jag har fått flera frågor kring varför vi valde just namnet Wilda och jag och Jocke satt och funderade på hur vi faktiskt kom fram till det, men minns inte riktigt hur det gick till men tror att det började med en app 😉 Jag hade nämligen laddat ner en app som heter ”Kinder” som har en svepfunktion – precis som Tinder, haha – där man kan svepa bland en massa namn. Man kan välja från vilket land namnen ska härstamma, och tror till och med att det fanns ”Sagan om ringen”-namn, haha… Men de namnen som man sedan gillar sparas i vilket fall i en lista så man kan gå tillbaka och kika.

Jag minns att jag laddade ner appen tidigt i graviditeten och då visste vi inte om det var en flicka eller pojke så jag svepte både bland fick – och pojknamn och att pojknamnen dominerade och blev en låååång lista medan jag bara fick ihop tre stycken tjejnamn. Jag och Jocke roade oss lite på kvällarna med att svepa i appen och när vi väl kunde sortera bort pojknamn då vi visste att vi skulle få en flicka så kom namnet Vilda upp, fast med enkel-v. Både jag och Jocke gillade namnet men bestämde oss för att i så fall byta ut V mot ett W. Vi har haft flera andra namn på tapeten också, men konstigt nog så började både jag och Jocke att kalla henne för Wilda redan när hon låg i magen och då föll det sig naturligt att hon fick det namnet när hon var hos oss på utsidan också 🙂 Vi funderade även namnet Kerstin då min mormor hette Kerstin samt att Joacims farmor (som har bott här på Tuna Gård) heter Kerstin. Men nu föll det på Wilda och vi tycker att det passar henne riktigt bra 🙂

 

22 reaktioner på “Namnet Wilda”

 • Bibbi Stor skriver:

  Hej
  Varför inte Wilda Kerstin????

 • Erica Goijenfalk skriver:

  Wilda e ett superfint namn tycker jag😊

 • Amanda ö skriver:

  Så fint namn 💞 måste bara kommentera lite från inlägg om att folk vill se ansiktet. Det är verkligen upp till er tycker jag. Och i dagens samhälle förstår jag er helt att få lite anonyma i det ni kan. Åh du Caroline, vilka fina bilder du tar 😍 kram Amanda (från barnmorskemottagningen som du bytte några ord med för ett tag sen 😉😁)

 • Anna skriver:

  Vad hade ni för killnamn?

 • Emma skriver:

  Kerstin som mellannamn låter givit! 😊diggar Wilda!

 • Johanna skriver:

  Grattis till sötnosen! Har också en flicka som heter Wilda, hon blir fyra år snart 🙂 Älskar namnet!

 • Johanna skriver:

  Grattis 💗 till flickan Wilda . Fint namn . Jag älskar namn och mening med vissa saker så det känns givet att hon måste ha Kerstin med i sina namn 🙈😉. Kerstin är ju sååå jättevackert och en liten flicka bondfröken på tunagård skulle det passa perfekt och att i gården har det funnits en Kerstin.

 • Dixi Wonderland skriver:

  Älskar att ni valde att byta ut V mot ett W. Blir så himla fint när man skriver 😀

 • Janni skriver:

  Wilda är fint… När ja kämpade med att bli gravid va de ett favorit namn.. Men när barn uteblev så blev de en katt istället som fick heta Wildah❤️ Å konstigt nog, när ja väl fick en dotter så blev de inget av de namn jag tidigare fantiserat och favoriserat utan de blev ett helt annat namn.😄

 • Nanna skriver:

  Wilda är jättefint tycker jag! Och älskar W! Våran dotter som kom i augusti gav vi namnet Liwia. Känns mer speciellt med W på något sätt 🙏🏻

 • Tina Kihlström skriver:

  Wilda är fint👍🌷

 • Sofi skriver:

  Min dotter heter Wilja är född i juni 2018 älskar Wilda 👌

 • Erika skriver:

  Oj här är det tvärtom! Inte gravid men har sedan jag var tonåring fått ihop en lååång lista på tjejnamn och desto kortare pojklista.
  Wilda är superfint! Det har faktiskt inte hittat till min lista.. än 😉

  Kram!

 • Louise skriver:

  Vi hade exakt samma problem! Massa pojknamn att välja på men inga flicknamn som föll oss i smaken, förrän Vilda dök upp. Så en Vilda blev det, med enkel-V för att det skulle passa ihop med efternamnet 😉
  Jättefint vilket som!

 • Sandra skriver:

  Våran dotter född i juni 2018 heter också wilda med dubbel W. För oss var det en hyllning till hennes moster Wilma som betyder mycket för oss. Så fint namn i alla fall! Lycka till med allt Lilla familjen 😊

 • Anna skriver:

  Ååå ni skulle tagit Kerstin när de andra heter/hette det! Och Kerstin i barnen i Bullerbyn på landet med!! Hon kan ju heta det i andra namn😍

 • Emelie skriver:

  Hon kan ju heta Kerstin i andranamn 😊

 • ACS skriver:

  Åh Kerstin, mitt favoritnamn ❤️
  Tyvärr fick inte jag igenom det när min dotter föddes för 9 år sedan, blev en Sally istället.
  Wilda är såklart jättefint. Och det är ju det man känner mest för som fastnar på en på nåt vis 😊

 • Linda skriver:

  Wilda är bäst! Vår dotter, som i år fyller 16 år(!!), heter Wilda ♥️ När vi valde det namnet 2003 så väckte det ganska mycket uppståndelse. Blev tom tidningsreportage på Åland (där vi bor) och i Finland 😅 Jag älskar fortfarande namnet, det passar perfekt på vår dotter och hon trivs med det! Så stort grattis till er och all lycka med lilla Wilda 🤗

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *