Gravidstatus vecka 39

Alltså hörni! Hur galet!? Vi är nu i vecka 39! Jag kan verkligen inte förstå att det snart är dags alltså, och vi längtar så!

 Min gravidstatus vecka 39 (38+4)

Nu har 96,8 % passerat och det är 9 dagar kvar till BF – 9 dagar!!

Mående:

Jag börjar nästan bli lite rädd för mig själv, att jag mår så bra i kroppen och fortfarande känner mig så pigg. Antar att jag bara ska njuta av det men jag tycker att jag snart borde känna mig tung och att den där känslan som jag pratat om tidigare borde infinna sig om att ”nu vill jag bara bli av med den här kulan..”. Men den känslan har jag inte riktigt än. Jag kan väl erkänna att sömnen inte är den bästa däremot.

Natten till idag var faktiskt första natten på väldigt länge som jag sov utan att vakna och jag känner mig så utvilad. Jag har hittills sovit oroligt på ett sätt som jag inte kan beskriva. Jag kan vakna av märkliga smärtor i ena sidan av ryggen och känna att jag behöver resa mig upp för att försöka bli av med eet. Hur som, natten till idag sov jag bra och det tror jag att jag har våran gigantiska amningskudde från bbhugme att tacka för! 🙂 Jag har länkat till den här! Jag kan liksom ha den mellan knäna och under magen när jag sover och det underlättar så mycket och ger ett stöd för mage och rygg.

Cravings:

Känner mig inte speciellt sugen på något alls just nu faktiskt. Jag får försöka att riktigt ordentligt känna efter vad jag är sugen på när vi ska bestämma vad vi ska äta till middag. Men fruktsallad och yoghurt har blivit en ordentlig favorit nu efter jul när jag har blivit trött på all julmat.

Vikt och kropp:

Sist när jag och Jocke besökte barnmorskan så hade jag gått upp 12 kg totalt under hela graviditeten. Jag vet inte vad vågen står på nu, men jag kunde verkligen inte bry mig mindre 🙂 Men skulle gissa på att vågen står där någonstans, känner mig varken tyngre eller lättare. Vi har ju som sagt ingen våg här hemma, så jag har passat på att väga mig de gångerna som jag har besökt barnmorskan.

Kroppen känns i vilket fall stark och pigg!

Hormoner: 

Inga hormondippar! Fortsätter att ha väldigt lätt för att gråta när jag hör fin musik (något jag aldrig haft tidigare) och till känsliga scener i filmer. Men inget mer än så.

Övrigt:

I övrigt har jag inte så mycket ny information att dela med mig av mer än att det känns som att vi börjar att komma på banan när det handlar om alla förberedelser för den lilla. Tror vi har allt inhandlat och på det klara så det känns tryggt 🙂 Magen är enligt mig väldigt stor och ”toppig”, den har liksom inte börjat sjunka än. Men lillan där inne är i vilket fall fixerad, men det kan hon ju vara ett bra tag efter BF också har jag fått höra 😉

 

Bad Jocke fota mig och magen här på morgonkvisten. Observera den fina röda nageln som jag har kvar på ena handen också, haha…

Kram Caroline

 

 

 

13 reaktioner på “Gravidstatus vecka 39”

 • Jessika skriver:

  Så fin! 😍 Härligt att du mår så bra och att vi får följa er resa! Lycka till med allt ❤️

  (Sen lär jag bara skriva att det är häftigt, men samtidigt lite läskigt, för det känns nämligen som att jag själv kunde ha skrivit den där texten. Du beskriver min graviditet med samma mående, vikt och allt, haha!)

 • Sara skriver:

  Så fin mage! Det är så spännande att följa er. När jag var gravid med 1:a barnet så hade jag inga gravidkrämpor och blev heller aldrig så där ”tung” av magen så jag förstod inte vad alla pratade om. Det var ju lätt som en plätt att vara gravid. Behöver jag tala om att jag fick äta upp det vid mina två andra graviditeter😂

 • Josefine skriver:

  Fick vårt första barn i september, hade exakt samma känsla som du pigg och inte alls trött på att ha den där magen. Men när Bf va förbi dök den upp, antar att jag inte va redo för att föda innan dess.
  Förlossningen va det häftigaste jag upplevt, ska bli roligt att höra hur du/ni upplevde den. Skriva gärna om vad ni köpt till bebis och hur ni tänkt inför de olika inköpen. Och kanske va du packar med i BB-väskan?

 • Madeleine skriver:

  Som du själv skriver, magen är väldigt toppig och jag tror inte de är dags än! Jag var fixerad och öppen 4 cm i 14 dagar innan han kom så blev bf+10 dagar . Då kommer den där känslan : uuuuut med dig! 😂

 • Elli skriver:

  Om ni inte gjort det redan så är ett tips att göra en gipsavgjutning av magen ☺️

 • Barbro Salomonsson skriver:

  Vill önska Er stort Lycka Till🍀 Mycket intressant att följa Din graviditet. Du skriver så naturligt och inlevelsefullt. Minns mina egna graviditeter plus att jag jobbat inom Kvinnohälsa, förlossning och vårdavdelning.
  Önska Er ett bra slut och ett Gott Nytt År🔔🔔 Tänk om det blir ett”första års barn”…

 • Jennifer skriver:

  Häftigt att få gå så länge i graviditeten och känna att snart är det dags, vilken dag som helst! Min plutt kom som ett skott en månad förtidigt, jag han inte njuta av sista delen av graviditeten och få hinna känna att det är nära nu. Så njut av det 😍

 • Linnea skriver:

  Åh du är så fin!!☺️😍

 • Sandra skriver:

  När jag läser om din graviditet är de som om jag läser om min egna graviditet. Man kan må bra hela tiden. Jag hade bf 5 januari 2018 men fick vänta ända tills den 17 januari innan våran lilla Simon kom, så snart väntas 1 års kalas för oss.
  Njut av graviditeten och var inte allt för inställd på datumet, blir långa dagar efter passerat bf annars. Hon kommer när hon och du är redo ❤️

 • Nina skriver:

  Åh vad jag längtar tillbaka till min egna graviditet och förlossning 😍
  Hade de precis som dig, mådde oförskämt bra från början till slut, kände mig aldrig tung å klumpig 😊 min lilla va fixerad från v.36 åh när jag gick in i v.40 så hade jag inte en ända känning på att förlossningen var på G, sen vaknade jag på morgonen på bf å allt var igång. Min mage hade sjunkt i bilen påväg till förlossningen så när jag gick ur bilen så va magen jättelångt ner 🙊 Nu den 8/1 blir hon 1 år men de känns som att hon kom igår, tiden går så sjukt fort! Njut, njut å njut av bebistiden ♥️

 • Sara D skriver:

  Med första barnet kände jag som dig väldigt länge. Magen var inte så stor och inte i vägen. Det var ganska mysigt att vara gravid även om sömnen inte var så bra på slutet. Min bm sa då att det sällan är dags för förlossning innan den där känslan av att man vill ha ut barnet och att man tröttnat på att vara gravid kommer. Mycket riktigt kom den känslan och äldsta sonen kom bara någon dag efter. Med lilleputten som tittade ut 1,5 år senare var jag trött på graviditeten nästa direkt eftersom min kropp verkade mindes precis allt från förra graviditeten kändes det som. Krämpor som jag fick i 9 månaden kom redan i 3-4månaden osv. Så då var det lite tuffare, så njut nu av att allt känns så bra 💙

 • Mandy skriver:

  Men guuuud, dte är ju snart dags!!! =D
  Hur snabbt gick det inte nu i slutet!?? Känns som om det va en månad sen du sa du va gravid typ haha 😉
  förbered dig dock på att de sista dagarna känns som EVIGHETER!!

  Men ska bli SÅÅÅÅ kul att få se henne när hon kommit till världen! =)
  Är själv nybliven (förstagångs)mamma här hemma med en 5 veckors dotter =)

  Min dotter är född 3 dagar efter bf.
  min mage va inte så stor. det va mest jobbigt att sova den sista månaden! Upplevde nog inte att magen sjönk så mkt innan hon föddes heller. Hon hade iofs varit fixerad ganska länge innan hon föddes.

 • Sandra skriver:

  Så roligt att läsa om och följa din graviditet! Det där var jag för ett år sedan, mådde också bra genom hela graviditeten 😊 Hade bf 5/1 men hon kom 8/1 så hon blir snart 1 år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *