Gravidstatus vecka 38

Nej, nej, nej! Nu har ju jag helt missat att uppdatera för vecka 37! Aja, det är sånt som händer. Får ta igen mina missar om det i framtiden blir en nästa graviditet 😉

 Min gravidstatus vecka 38 (37+3)

Nu har 93,9 % passerat och det är 17 dagar kvar till BF! Herreguuuuuud!!

Mående:

Nu blir ju den här uppdateringen för två veckor egentligen kan man säga. Men jag tycker att jag mådde lika bra under förra veckan som jag har gjort under den här veckan faktiskt. Jag håller ju inte igång med träningen på samma sätt som jag gjort tidigare utan nu försöker jag att ta lite promenader när jag känner för det bara och det går fortfarande bra. Efter promenaderna kan jag få lite känningar i ljumskar och så, men det släpper ganska snabbt.

Sömnen är fortfarande helt okej, men vaknar lite mer frekvent och behöver springa upp och kissa på nätterna än vad jag har gjort tidigare.

Cravings:

Inga nya cravings, och kanske att de som jag hade för citrusfrukter har avtagit lite också. Nu är jag mest och rycker i kylskåpet hela tiden för att försöka komma på vad jag är sugen på liksom. Men kan aldrig sätta fingret på det. Får fortfarande för mig att jag vill ha sötsaker men när jag väl testar så är jag inte alls sugen på det… Haha.

Vikt och kropp:

 + 12 kg. Jag och Joacim besökte barnmorskan igår faktiskt! Och då passade jag på att väga mig! Jag hade faktiskt gissat på att jag skulle väga lite mer då jag känner att kroppen är tung och jag känner mig väldigt svullen och kan e det på bilder och så.

Hormoner: 

Inga fler hormondippar, mer än att jag märker på mig själv att jag analyserar saker i större utsträckning nu än jag gjort tidigare. Får jag för mig att någon är nedstämd och ledsen, eller arg så vill jag säkerställa att så inte är fallet. Jag blir mer påverkad av humöret hos människor jag har i min närhet om man säger så. Sen har jag lättare till gråt generellt om man ser något på tv:n 🙂 haha!

Övrigt:

Jag och Joacim besökte ju som sagt barnmorskan igår och jag ska tillbaka dit idag för att ta nytt blodryck. Det låg nämligen lite högt igår när vi var där. Igår lyssnade vi på hennes hjärtljud och mätte magen – och allt såg jättebra ut så det kändes i alla fall skönt. Nu får vi hoppas att min blodtryck har sjunkit idag. Jag återkommer med uppdatering!

Kram Caroline

 

5 reaktioner på “Gravidstatus vecka 38”

 • Josefin skriver:

  Är själv gravid och är beräknad en vecka efter dig, så roligt att läsa dina uppdateringar och se likheter/skillnader.

  Du ser förresten fantastisk ut, verkligen strålar om dig! 🙂

  God jul och stort lycka till när det är dags!

 • Madeleine skriver:

  Jag tycker du borde börja skriva ut alla dina inköpsställen, älskar hårbandet och hela outfiten! Så bra stil! Så snygg stil! 😍👌🏼

 • Johanna Håkansson skriver:

  Så snygga gravid outfuts du har. När jag var gravid var det svårt att hitta fina gravid kläder.
  Typ bara hm mom 🙁 Jätte fint panband var har du köpt det? Ktam

  • Caroline skriver:

   Jag tycker också att det är extremt svårt att hitta snygga outfits för gravida, inte alls kul. Jag har lyckats hitta ”vanliga” plagg som funkar för gravida. Försöker tänka att tröjorna gärna ska vara lite längre bara, men byxor där har jag ett par gravidbyxor som jag använder ganska flitigt, annars funkar kjol himla bra 🙂

   Pannbandent kommer från Lindex 🙂

   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *