Besök hos barnmorskan

Hej på er och hoppas att ni alla har en fin fredag!

Igår åkte jag och Jocke tillsammans till barnmorskan för att för sista gången lyssna på hennes hjärtljud – så mysigt! Sjuk känsla när man tänker att det är sista gången också innan hon är hos oss här på utsidan av magen 🙂 I vilket fall så fick vi igår höra att hon inte var helt fixerad, utan lite ruckbar men att hon låg precis på linjen i tillväxt. Det jag också fick veta var att jag hade lite högt blodtryck så jag fick lämna prover och blev inbokad på en ny tid idag. Så idag var jag alltså där igen och fick träffa en ny barnmorska. Jag var lite orolig över att att blodtrycket inte skulle ha gått ner – det är ju ganska vanligt såhär i slutet av graviditeten och det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning. Däremot var mina prover inte alls extrema så jag kunde ändå behålla ett visst lugn. Det som kändes lite oroligt var att om proverna skulle visa sig ha ökat, så hade vi antagligen behövt vänta på svar från akademiska sjukhuset i Uppsala och kanske åka dit för uppföljning under jul. Men i vilket fall så var den här barnmorskan supermysig och fick mig att känna mig väldigt lugn. Hon skulle se över mina prover och bad mig att vila ett tag innan vi skulle ta nytt blodtryck, sen kom hon tillbaka och sa att proverna såg bra ut vilket kändes skönt. Hon tog nytt blodtryck och det hade gått ner och såg också bra ut vilket kändes som en sån lättnad!

Igår så visste de inte riktigt hur hon var positionerad i magen då de hade lite svårt att känna, så jag frågade barnmorskan idag och hon skulle då känna på magen en gång till för att se om hon kunde bestämma hennes position. Det visade sig att hon faktiskt är fixerad – och det kan ju ske på bara en natt! Så nu ligger hon alltså fixerad med huvudet nedåt och rumpan upp och alla värden ser bra ut 🙂 Så skönt!

 

 

Invigde min nya blus från märket Cream idag 🙂 Länk här

 

 

8 reaktioner på “Besök hos barnmorskan”

 • Julia skriver:

  Förstår din känsla! Min son är 11 månader och jag fick högt blodtryck sista månaderna av graviditeten. Fick göra flera besök hos mvc och slutligen hos läkaren. Visade sig att det ”enbart” var högt blodtryck och min son föddes frisk i v.38. Hoppas sista tiden går bra ❤❤

 • Josefine skriver:

  Vad skönt att höra att besöket gick bra!

  Apropå ofixerad bebis: När vi åkte in till förlossningen efter bara 2 h värkar hemma (jag stod inte ut längre 😅) så kände dom utanpå min mage och sa att min bebis låg högt upp och var ofixerad. Jag ställde in mig på en låååååång förlossning. Dom kopplade upp henne på CTG och kom tillbaka efter 45 min. Vi frågade om vi fick stanna och då undersökte dom mig. Var då 10 cm öppen och hon hade sjunkit ner och var påväg, 40 minuter senare föddes hon ❤️ Förstagångsföderska och hade en drömförlossning som bara tog totalt drygt 4 h från första känningen. Hoppas så att du också får en fin upplevelse men först en fin jul! Längtar tills eventuellt förlossningsberättelse 😊 Stor kram!

 • Sofia skriver:

  Hej vi ha tiden ute 1v innan er…på självaste nyårsafton….
  Jag går då på koll varje v hos barnmorskan .
  Min tjej ha legat ner med huvudet sen v26. Men än huvudet är forfarande rörligt o inte fixerat…. men min förra tjej så låg hon fixerad redan i v30… föddes 14 dagar över tiden.. så va olika de kan se ut…
  Önskar er stort lycka till när de bär iväg… vi ha dock 18 mil till förlossningen , vi bor i norrland naturligtvis…. så både snö o kyla..

  Kram o god jul på er❤ ser verkligen fram emot 2a sässong av ”bondeparet”…

  • Caroline skriver:

   Hej Sofia!
   Wow vad häftigt att ni är beräknade bara en vecka innan oss 🙂 Ja men exakt! Jag fick höra att hon var fixerad nu och att hon kan vara fixerad ett bra tag och även efter beräknat datum.

   Vad roligt att du ser fram emot en säsong 2 av bondeparet! Stor kram till dig!

 • Astrid skriver:

  Håll lite koll på om du får huvudvärk, jag fick högre blodtryck, inget extremt men fick huvudvärk och fick åka till förlossningen för att kolla upp det. Dagen efter satte dem igång mig och då jag hade fått en lätt havandeskapsförgiftning och huvudvärken blev värre. Slutade med att jag fick eklampsi (kramper) under förlossningen och hamna på intensiven i 30 timmar efter födsel 😅 det kan gå så himla fort!
  Nu är det väldigt ovanligt att det slutat så och chanserna är minimala men 😊
  Det var i vecka 38+1
  Lycka till när det väl är Dax! 💕
  Kram

  • Caroline skriver:

   Tack snälla Astrid för dina råd och tips!
   Min blodtryck hade tack och lov gått tillbaka 🙂 Så nu får vi se när hon bestämmer sig för att anlända 🙂

   Kram Caroline!

 • Helena skriver:

  Gud vad fin du är Caroline! Önskar jag såg ut sån som gravid!!😍 Tänkte säga att jag under två graviditeter har haft högre blodtryck under ett besök i slutet av graviditeten men det var bara slump verkar det som för på uppföljande besök var det nere på normalt igen båda gångerna🙌 Skönt att det var likadant för dig! Ska bli så spännande att fortsätta följa dig! God jul!

  • Caroline skriver:

   Men tack snälla Helena! Så glad jag blir!
   Ja men precis, så skönt att det hade gått tillbaka 🙂 Tack snälla för att du följer mig här. Stor kram Caroline

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *