Gravidstatus vecka 36

Min gravidstatus vecka 36 (35+6)

Herregud! 90% av graviditeten avklarat och bara 28 dagar kvar till BF.

Mående:

Jag mår fortfarande väldigt bra, men känner såklart att magen börjar bli rejält tung. Sömnen börjar däremot att försämras en del, eller bli lite orolig snarare. Jag drömmer konstiga saker hela tiden, och alla drömmar handlar om att det händer något med antingen lillan eller att det hände något med Jocke. Framförallt så handlar det om förlossningen, och just nu så går det faktiskt inte en enda dag utan att jag funderar över hur det ska gå… Jag känner mig inte rädd direkt, men ibland kan jag få lite hjärnspöken och börja tänka dåliga tankar om vad som kan gå fel. Att jag fokuserar på allt som kan bli tokigt istället för bra. Jag gillar det inte alls och försöker att trycka bort sådana tankar…

Jag har fortfarande inte kommit till det här stadiet att jag tycker att graviditeten känns jobbig och att den bara får vara över, utan jag tycker att det är helt okej. Kunde gå ut på min morgonrunda i morse utan problem med smärtor eller så vilket var jätteskönt. Så summan av kardemumman så känner jag mig alltså stark i kroppen men sover ganska dåligt.

Cravings:

Nu har jag givit upp jakten på satsumas och istället gått helt över till vanliga clementiner, såna där julclementiner ni vet? De är ju söta och goda och funkar nästan lika bra som satsumas 😉 Men generellt så är det fortfarande det här att jag föredrar ”fräscha” saker framför sötsaker, men trots det försöker jag emellanåt intala mig själv att ”jooo… men en påse godis hade varit mumsigt” – sen tar jag någon tugga eller två och får total avsmak.

Vikt och kropp:

Jag har fortfarande inte vägt mig! Oj oj… Inser att det ar flera veckor sedan. Jag ser ju – framförallt i mitt ansikte – att jag börjar bli svullen… Men jag har ingen som helst aning om vad viktökningen ligger på nu alltså. Och det gör ju detsamma egentligen 🙂 Det blir vad det blir!

Hormoner: 

Har gråtit några skvättar av – för mig – udda anledningar. Kan vara små petitesser som händer här hemma eller att jag hör en fin låt eller så. Jag är inte en sån person som gråter till vacker musik vanligtvis, men det har jag börjat med nu. Jag börjar nog också inse att det är ganska kort period kvar av graviditeten och att hon snart är här. När jag fick höra hennes hjärtljud senast hos barnmorskan så fällde jag också en och annan tår. Det känns så nära och verkligt nu.

Övrigt:

Mina näsproblem är kvar fortfarande. Har börjat vänja mig lite, men känns såklart lite drygt att gå omkring och ha en förkylningskänsla i kroppen. Eller snarare i ansiktet. Det tårar sig i ögonen och svider i näsan. Men tydligen är det många som har de här symptomen och framförallt i slutet av graviditeten verkar det som. Så nu är det väl bara att härda ut 😉 Och det är ju ett ganska litet problem mot vad många andra kan utsättas för under graviditeten, så jag sk inte klaga.

 

Fick försöka fota mig själv i spegeln idag, gick väl sådär – men de får duga 🙂

 

 

11 reaktioner på “Gravidstatus vecka 36”

 • Lotta Möller skriver:

  Hej Caroline,
  Njut av den sista tiden av din graviditet som snart är över. Stort lycka till med lillan!

 • Lisa skriver:

  Hej Carro,
  Härligt att du mår så bra!
  Jag är också en av som som också får må väldigt bra, men är än sålänge bara i vecka 17, men har en känsla av att det kommer hålla i sig 🙂
  Njut nu av sista tiden och stort lycka till med ALLT 😀 kram

 • evaelenor skriver:

  Hej

  Jag fick graviditetsallergi när jag var med min dotter. Hon är 26 år idag, men jag har ff problem med ”täppt i näsan”
  Har blivit bättre, men måste ta nässpray då och då, och måste ha det tillhands.

  Hoppas det försvinner för dig. Men egentligen…så kan typ allt kvitta, för det är så värt allt, när man får den lilla direkt upp på magen.
  Det är en känsla ingen kan förstå, går inte att förklara, men om några veckor vet du vad jag menar 😉

  Lycka Till, kommer gå jättebra!!

  Eva

 • Emma skriver:

  Hej Caroline!
  Mellan din och min graviditet skiljer det bara några dagar och jag känner så igen mig i dina tankar om förlossning och oro nu i slutet. Jag var på en profylaxkurs nyligen där jag delgav mina orostankar och fick med mig att: istället för att tänka ordet inte som ofta är negativt laddat så försök att ta bort det ordet helt i dessa tankar. ”Jag vill inte att barnet ska må dåligt” – istället tänka: ”jag vill att barnet ska må bra”, osv. Tankarna blir lite lättare att ha och göra med när man tänker på hur man önskar att det kommer bli/gå än när man tänker på rädslan över hur man inte vill att det ska gå. Jag försöker tänka så och hopps att mina tankar växlar om lite, kanske kanske kanske kan vara till hjälp för dig också!
  Njut av slutet på graviditeten! Stor kram.

 • Angelica skriver:

  Jag hade en liknande graviditet som dig, mådde bra hela graviditeten och var sugen på satsumas. 🙂 Jag gick runt och väntade på att jag skulle bli ”trött” på att vara gravid för att vara redo för förlossningen, men jag blev aldrig riktigt trött. Min förlossning gick ändå så bra som jag skulle kunna önska. Det jag vill säga till dig är att inte vara en ”duktig flicka” och inte ta den hjälp du kan få. Att till exempel ta epidueral eller vad det nu än blir. Om du inte spänner dig och kan vara så avslappnad som möjligt kommer också förlossningen att bli så bra som möjligt. Så kör på och du kommer klara det galant.

 • Therese skriver:

  Tänk så fort man glömmer allt som var jobbigt med att vara gravid. Min andra son är snart en månad och tittade ut i v 37+2, i en rasande fart. Så tacksam över att han kom tidigare än bf istället för tvärtom då jag var så extremt orolig under hela graviditeten. Men ändå kan jag inte låta bli att vara lite ”avis” på den fina magen och att ha all spännande ovisshet framför sig 🙂

  • Caroline skriver:

   Åh, ja men jag har verkligen ingenting att klaga på. Min graviditet har gått helt över förväntan och de små sakerna som varit jobbigt har varit ganska lätta att hantera i alla fall 🙂 Tänk om vår kommer 37 + 2, då är det bara ett par dagar kvar 😉

   Kram C

 • Katarina skriver:

  Hade samma cravings 😀 men även apelsiner.. Så sjukt mycket spelsiner och nu är det blodapelsin som gäller just för att slippa det söta sliskiga, haha. Du är jättefin och jag gläds åt att du får må så pass bra ändå ☺ god jul till er!!🎄🎅

  • Caroline skriver:

   Haha vad roligt, det hade faktiskt min mamma när hon bar på mig också! 🙂
   Tack snälla för din pepp! Stor kram! Önskar dig en god jul!

 • Jossan skriver:

  Hej!
  Vet inte om du läser dessa kommentarer men nag förlossningen. Mitt tips! Förvänt dig inte något speciellt, för det kommer att bli som det blir men våga fråga och ifrågasätta under själva förlossningen ifall du känner sig osäker på själva förloppet.
  Min första förlossning var helt olik min andra. Min andra var en dröm men hade jag vetat hur den skulle se ut innan hade jag nov varit tveksam då den BM som hade oss var under utbildning, visade Siv vara världens bästa tsm med en handledare som kom o var med i själva förlossningsskedet.
  Våga fråga och ifrågasätta. Förlossning kan vara det mest fantastiska upplevelsen men kan också vara skrämmandebinnan då man får rätt många känslor och värk. Värken är inte farlig, det ör bra att veta. Det ör också bra att veta att BL och annan personal har erfarenhet och koll på hur du och bebis mår, hela tiden!
  Och att se sin bebis och hålla bebisen för första gången är helt magiskt. Du orkar mer än du tror och Jocke kommer vara mer impad av dig än han någonsin kan föreställa sig när lillan kommit.

  Stort lycka till. Snart är er mest fantastiska dag här!

  • Caroline skriver:

   Hej Jossan!
   Tusen tack för din kommentar! Jag försöker verkligen att ladda upp inför förlossningen på det sättet. Att jag inte ska ha några förväntningar alls, och att det kan gå precis hur som helst. Ett öppet sinne helt enkelt 🙂

   Tack snälla du och ha en superfin tredje advent!
   Kram Caroline

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *