Årets första julskinka

I torsdags fick jag lite feeling och köpte årets första julskinka – i minivariant minst sagt. Haha! Jag kan tycka att det är mysigt att griljera julskinka tillsammans med Jocke, men nu kunde jag inte hålla mig så jag gjorde iordning en när han var borta. Däremot skulle han komma hem samma dag så han fick ju givetvis ett par kvällsmackor när han kom hem 😉

Men hur gott är inte detta!? Jag har alltid tyckt att julskinkan är det bästa på hela julbordet, haha… Så nu ska jag se till att vi har julskinka hem varje dag fram till jul.

Min griljering:

1 ägg
4 msk senap
1 msk socker
Maizena (majsstärkelse)
Ströbröd

Gör såhär: 

Blanda ägg, senap och socker till en smet
Torka av den redan kokta skinkan med lite hushållspapper
Strö över majsstärkelse över skinkan (det binder senapsblandningen och får griljeringen att sitta kvar bättre)
Häll över senapsblandningen och pensla ut över skinkan
Strö sist över ströbröd
Griljera skinkan mitt i ugnen i ungefär 15 minuter (den ska ha fått en fin gyllenbrun färg)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *