Gravidstatus vecka 34

Heeej!

Kändes verkligen som att det var nyss som jag uppdaterade för vecka 33, och nu ska uppdatera för vecka 34 helt galet!

Min gravidstatus vecka 34 (33+6)

Nu har alltså 85 % passerat och det är bara 42 dagar kvar till BF.

Mående:

Den här veckan har jag sovit ganska dåligt. Känner att magen tar stor plats och att jag oftast sover en hel natt på en sida, och så får jag ont i kroppen av det. Jag vrider och vänder på mig de korta stunderna som jag vaknar på natten och så blir jag väldigt varm när jag sover också. Ah, dåliga nätter helt enkelt.

Annars så skänns magen väldigt hård och hon rör sig mycket. Jag får däremot ofta höra att magen är liten, men det är inget som stör mig direkt. Däremot känner jag själv att magen känns stor och otymplig, haha!

Cravings:

Fortfarande cravings på frukt, men däremot har jag börjat att få avsmak på mat på något vis. När jag och Jocke ska laga mat på kvällarna så kommer vi knappt på någonting alls som vi är sugna på. Jag vill helst bara äts soppa eller macka på kvällarna och helst inte något rejält mål. Väldigt märkligt… sen dukar jag upp ett stort fruktfat till efterrrätt, haha! Märker att de börjar sina på satsumas ute i butikerna nu, inte bra! Det är väl den enda cravingen jag har haft såhär långt.

Vikt och kropp:

+ 9,5 kg, tror det är mer nu men har inte vägt mig sedan förra veckan.

Hormoner: 

Hormondipparna har jag faktiskt sluppit. Så himla skönt för jag är en ganska känslosam person annars, så jag var helt inställd på att jag skulle ha ganska mycket hormonndippar under min graviditet. Men icke! Åh det är jag glad för. Vissa stunder kan kännas extra jobbiga… som når jag ska sätta på mug strumpor eller skor. Då kan jag bli irriterad över att magen är i vägen och att det är tungt. Men det är väl egentligen enbart det.

Övrigt:

Jag försöker komma ut på mina promenader fortfarande men kan få akut värk i land mitt under promenaden, och då måste jag stanna upp ett tag. Annars så känner jag mig fortfarande stark i kroppen och har inga problem att röra mig, så länge det inte handlar om att jag ska sätta på mig strumpor, haha! En annan sak som har börjat nu är att jag har fått smärta i näsan. Det känns torrt. irriterat och sp svider det… Åh när jag snyter mig så snyter jag ut blod. Ursäkta detaljerad beskrivning, men är lite nyfiken om någon känner igen sig och också drabbats av detta under graviditet?

 

23 reaktioner på “Gravidstatus vecka 34”

 • Sanna skriver:

  Hade precis samma problem med näsan haha! Kunde snyta ut massor av blod och vaknade ibland med massa blod på kudden pga näsblod vilket jag aldrig haft tidigare! Men som tur var gick detta över direkt efter graviditeten… ytterligare en sån grej man aldrig hade hört talas om innan man blev gravid haha 🙂

 • Jennifer skriver:

  Hej! Känner igen det där med näsan, har vart gravid två gånger och båda gångerna vart jag helt täppt och torr i näsan och lätt för näsblod. Som en konstig form att vara täppt i näsan, båda gångerna har de släppt efter förlossningen. Inte hört någon annan prata om det, men låter samma som du beskriver! Udda grej ändå?!? 😅

 • Louise skriver:

  Jag har samma grej med näsan! Torrt, irriterat och snoret är lite blodigt 🙈 jag har förstått det som att det är helt normalt eftersom slemhinnorna blir skörare, men lika jobbigt för det ☺️

 • Linda skriver:

  Hej!

  Vill egentligen bara gratulera till lillan i magen (något sent men har aldrig kommenterat innan) och även säga att du är inte ensam om det här med näsan! Jag hade exakt lika när jag väntade vår lilla kille till januari 2018! Blödde även från tandköttet varje gång jag borstade tänderna. Är väl så att alla slemhinnor blir mer sköra när man är gravid. Stort lycka till! Kram

 • Marlene skriver:

  Jag är rätt nybliven gravid, v 12 nu, och har snytit lite blod till och från sen start. Har inte varit med om det under mina tre tidigare graviditeter, men tror inte det är någon fara. Beror antagligen på att slemhinnorna är sköra, som de så lätt blir vid en graviditet! 😊

 • Johanna skriver:

  tiden går sjukt fort! ligger 10 veckor efter dig 😍 näsan har jag också samma problem med, använder saltvattensprej som lättar lite 😁 lycka till med allt!

 • Frida skriver:

  Hög igenkänningsfaktor här 🙂

  Jag är i vecka 31, har inget sug efter riktig lagad mat alls (däremot godis och frukt).
  Snyter också blod och har gjort i säkert 10 veckor. Inte så trevligt, men det hör nog till
  Lycka till med allt!

  /Frida

 • Theresa skriver:

  Känner så igen mig med näsan! När jag var gravid så blödde jag mycket näsblod men bara från ena näsborren😅 Kunde inte ens nysa eller snyta mig tillslut! Fick gå iväg och bränna ett kärl i näsan i slutet av graviditeten och sen var problemet borta, så skönt!👌

 • Kajsa skriver:

  Jag blödde ofta näsblod under min graviditet, kunde bara börja rinna utan att jag ens snöt mig eller dylikt. Det började i v.27 & gick över på några dagar efter förlossningen (v.34+1) 🙂 lycka till, du har en fantastisk tid som väntar. ♥️

 • Camilla skriver:

  Hej! Grattis till kommande bebis 🎉🌸🌟Det här med näsblod under graviditet är inte alls ovanligt, det beror på att slemhinnorna svullnar och är sköra. Jag fick mitt tredje barn i slutet av september, och vid något tillfälle så fick jag helt plötsligt näsblod, och då gjorde jag inget speciellt. Jag blev lite smått chockad, men det slutade ganska snabbt. Tips är att använda koksaltlösning till näsan 😊 Lycka till med resten av graviditeten! Bästa hälsningar Camilla

 • Anna skriver:

  Hej! Jag blödde åxå näsblod när jag va gravid. Fick mitt första barn i december 2014 och vill minnas att det speciellt i slutet av graviditeten flög ut massa blod när jag snöt mig. Och ibland började det rinna utan förvarning också. Minns speciellt en gång på jobbet, (är frisör), när jag stod och applicerade färg och jag kände att det va ngt skumt på g i näsan 😅. Haha! Som tur va så hann jag få tag på papper och kunden slapp rött hår 😅😅😅

 • Amanda skriver:

  Känner igen det där med näsan… känner mig också trott och kan få rejält med näsblod när jag snyter mig, så att blodet bara rinner ut!
  Alla slemhinnor blir ju lite skörare under graviditeten och man blir mer lättblödande!
  Men värst tyckte jag det var efter min förra förlossning när jag ammade, var så torr i alla slemhinnor på hela kroppen! Munnen kändes som sandpapper=drack mängder med vatten och mitt underliv var så torrt att jag blev tvungen att smörja med en fuktkräm! Helt normalt alltihop men inte riktigt vad man räknat med kanske 🙂

 • Maria skriver:

  Kan rekommendera Nozoil till näsan 😉 Grattis till lillan och hoppas du får må bra resten av graviditeten också! 😊

 • Sofia skriver:

  Näsan kan bero på förkylning också

 • Linnea skriver:

  Hej.
  Roligt att följa din graviditet. Jag går in i v 34 imorgon och väntar också en flicka. Vet inte hur jag ska klara mig utan satsumas ;), och näsblod när jag snyter mig känns igen. Likaså nätter som är jobbiga.
  Lycka till med allt!
  /Linnea

 • Therese skriver:

  Vet inte om någon har skrivit det längre upp men näsblod kan komma vid brist på järn i kroppen ❤️ Men du gör säkert tydliga kontroller så läkarn borde ha hittat det isåfall. Kram

 • Julia skriver:

  Så himla fin du är! Jag har en dotter på snart 6 månader och min näsa var sååå jobbig under graviditeten. Var snorig konstant och blödde näsblod VARJE dag. Så fort lillan kom ut försvann det, så det hade med hormonerna att göra! Lycka till med allt 🙂

 • Maria skriver:

  Hej…
  Vilken fin liten mage du har. Själv såg man ut som ett hus alla fem gångerna 😂
  Testa o lägg en kudde mellan knäna när du ligger på sidan i sängen. Kan lova dig att det känns avlastande på höfterna (om du inte redan testat detta knep 😉)

 • Stephanie skriver:

  Jag och min sambo väntar också en liten flicka, beräknad dagen efter er. Din veckouppdatering är som om att läsa om min egna graviditet – mår exakt likadant och har också bara haft satsumas som cravings!

 • Suss skriver:

  Åh! Hade glömt! Jag blödde så mycket näsblod under graviditeten så jag fick åka till sjukhuset och bränna. Sen mådde jag nog ganska lika som du. Kände mig jättefrisk och stark under båda mina graviditeter. All kärlek och lycka till er.

 • Therese skriver:

  Jag har haft liten mage båda mina graviditeter och trott att jag ska få små bebisar, men den senaste var beräknad på måndag men ligger nu i min famn drygt två veckor ung och vägde ändå nästan 3,4 kg 🙂 bara skönt med liten mage tyckte jag nu men under första graviditeten ville jag vara större, tokigt nog 🙂

 • Petra skriver:

  Så fin och mysig mage du har! Verkligen den perfekta kulan! Tänkte på de du skrev om näsan, jag hade samma problem med min näsa när jag var gravid med min dotter. Känner igen dina problem med torr näsa som svider likaså att snyta ut blod. De gjorde jag varje dag! Och tyvärr är min näsa fortfarande likadan efter 3 år.. nosoil hjälper inte för mig. De gör de nästan värre, känns som jag inte kan andas. Men du kan ju prova, om du inte redan gjort de! De smörjer ju näsan lite så den inte är torr. Värt att prova iallafall (om du inte gjort de redan) 😁

 • Tica skriver:

  Under min andra graviditet började jag blöda näsblod bara sådär och det var inte lite utan rejält mycket, jag fick ibland sitta upp till en timme och hänga ovanför handfatet, tryckte på näsbenet, hade kallt i nacken och inget hjälpte förrän jag köpte en olja på apoteket som gör att slemhinnorna i näsan inte torkar ut, de är tydligen känsligare då man är gravid + kombinationen med den torra luften vintertid gör att man lättare börjar blöda. Hoppas du klarar dig med att bara blöda då du snyter dig! Jag kunde vakna mitt i natten då jag kände att nu börjar blodet rinna..usch fy och tvi det var den värsta perioden av hela graviditeten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *