Gravidstatus vecka 33

Hallå!

Jag hade förberett ett inlägg för min vecka 33, (32+6) vilket var för tre dagar sedan men fick aldrig ut det! MEN! Jag vill inte minst för min egen skull kunna gå tillbaka och läsa så här kommer den som skulle ut för tre dagars sedan.

 Min gravidstatus vecka 33 (32+6)

Nu har 82,9 % passerat och det är bara 49 dagar kvar till BF.

Mående:

Den här veckan har inte varit sådär toppenbra skulle jag vilja säga. Jocke har varit sjuk en längre tid nu, och nu verkar jag ha dragit på mig av hans förkylning. Jag har känt mig ganska orkeslös, har ätit dåligt och inte rört mig. I mina ögon en ganska dålig kombo. Jag känner framförallt att min hjärna mår bättre av att jag får in en promenad eller någon typ av motion i alla fall, men det har inte blivit nu vilket gjort att jag känt mig ganska tung och trött i huvudet.

Cravings:

Inga nya cravings, eller jag suktar mer efter godis och sötsaker när jag känner mig lite hängig faktiskt. Så kanske att jag har en tillfällig cravings på smågodis 😉 Annars kan jag inte komma på något specifikt sådär.

Vikt och kropp:

+ 9,5 kg

Hormoner: 

Inga hormondippar! Däremot tänker jag en hel del på förlossningen nu för tiden…

Övrigt:

Magen är verkligen större nu tycker jag – men jag får trots det ofta kommentarer om att magen inte är stor alls. Men jag känner att den är större, och tar mer plats. Dessutom så känner jag henne väldigt ofta nuförtiden. Hon rör sig som en liten virvelvind där inne och kan till och med göra att jag har svårt att sova. Jag kan däremot inte säga att jag kommit till det här stadiet som många pratar om när man börjar känna att ”nä nu får det gärna vara över snart”.

Och kulan är större, så tröjan sticker ut – haha. Och obs, ser ut som jordens tröttaste människa, vilket jag var också! Bilderna är tagna när klockan var runt 07.00 och jag var helt nyvaken 😉

 

5 reaktioner på “Gravidstatus vecka 33”

 • Linda skriver:

  Så där hade jag också velat se ut nyuppstigen kl 7 på morgonen, så vacker 😘

 • malin skriver:

  Jag åt typ smågodis hela graviditeten, men kunde typ inte äta vanlig/annan mat utan att må illa.. hört att cravings ibland är mer vad kroppen behöver, i mitt fall energi överhuvudtaget. Men gick bara upp 4kg så det är verkligen så olika med både kost, vilt etc.

 • Karolin Wahlman skriver:

  Hej!
  Så kul att följa er!
  Du kanske kommer att be om tips inför förlossningen så småningom, och om det blir så, vill jag tillföra (för du kommer säkert få mängder med tips) är, så enkelt som en ”sportdrycksflaska” , eller vad det heter. Så bra att ha att kunna dricka ur, även i liggande ställning. Som ”de” höll på med glas och sugrör när man var mitt uppe i förlossningningen, det gick ju knsppt. Till vår tredje förlossningen hade jag förstått att en flaska med ”pip” var det bästa så det tog vi med hemifrån.
  Kanske löjligt tips men ack så bra.
  Ha det gott!
  Kram Karolin

 • Alexandra skriver:

  Whaaaat? Hur gör du för att va så fin när du vaknat haha! Höggravid dessutom!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *