Gravidstatus vecka 31

 Min gravidstatus vecka 31 (30+6)

Nu har 77,5 % passerat och det är bara 63 dagar kvar till BF.

Mående:

I det stora hela har min vecka varit riktigt bra. Jag har inte haft några fler hormondippar, ”peppar, peppar!” och min smärta i ischias är helt borta. Det är verkligen så skönt! Däremot har lill-tjejen där inne börjat röra sig väldigt mycket, vilket gör att jag har lite svårt att sova emellanåt. Ja har dessutom någon märklig grej att så fort hon rör sig så blir jag akut törstig, och måste ha vatten NU! Generellt så är magen också mycket mer spänd, och jag kan på något vis känna att trycket går mer och mer nedåt och att magen känns tyngre.

Cravings:

Inga andra cravings än de jag tidigare nämnt – satsumas. Jag köper en rejäl påse med satsumas varannan dag typ. Men sen har jag också en dille på körsbärstomater. Men det brukar jag kunna ha även när jag inte är gravid, haha… Jag försöker däremot fortfarande att vara väldigt noga med mellanmål eftersom illamåendet brukar kunna krypa sig på annars och det är inte kul.

Vikt och kropp:

? Vet inte… äger ingen våg så måste vänta på nästa veckas besök hos barnmorska. Men skulle gissa att jag har gått uppe lite till i alla fall. Kroppen känns tyngre.

Hormoner: 

Förskonad från hormondippar denna vecka som sagt. Vilket är skönt!

Övrigt:

Jag känner mig lite mixad i mina känslor just nu. Samtidigt som jag känner att jag vill bromsa tiden och graviditeten för att hinna med allt mys och alla förberedelser, så känner jag också att jag vill få det ”överstökat” på något sätt. Svårt att förklara men vi har ju en så mysig tid framför oss med fix av barnrum och julförberedelser. Jag går snart på mammaledighet och julmyset, julbak och glöggkvällar kommer snart att börja på riktigt. Julen, är ju den mysigaste högtiden tycker jag, och den tycker jag att man får fira hela december månad! 😉 Så jag hoppas att jag kommer ha energi och ork för den tiden samtidigt som jag längtar massor efter att lillan ska komma. Så tiden får gärna gå snabbt för att vi vill att hon ska komma, men behöver samtidigt inte gå för snabbt för då säger det bara ”vips!” och mysiga december är över. Haha…!

Här är kulan idag! Den börjar synas rejält tycker jag.

 

9 reaktioner på “Gravidstatus vecka 31”

 • Sofie skriver:

  Hej. Jag har bf bara några dagar före dig och det är så kul att följa dina uppdateringar 🙂 Har precis samma med törsten, blir akut-törstig när det rör sig i magen!

 • Rebecca skriver:

  Tack för en superbra blogg – är så mysigt att följa ditt bondeliv och din graviditet 😍 Förstår att ni inte vill säga vilka, men har ni hunnit fundera något på namn? ☺️ Kram!

 • M skriver:

  Så himla mysig tid ni har framför er! Håller med om att julen är den bästa tiden på året ❤️ Själv sitter jag här med världens värsta illamående och ett oplanerat fjärde mirakel som är 8 veckor gammal. Ingen vet ännu och det är så pirrigt. Längtar tills jag får må lite bättre och verkligen njuta av graviditeten. Hoppas på lagom till jul, men om illamåendet tänker hålla i sig som tidigare gånger får jag nog vänta till januari… haha!

 • Linnéa skriver:

  Fantastiskt vacker! Det är något väldigt vackert över en gravidmage alltså!
  Tro mig, du kommer sakna den sen när den är borta… ett litet i alla fall 😊
  Mys och njut av magen medan du kan 😉

 • Filippa skriver:

  Hej Caroline!
  Va mysigt med bebis snart och massa julfirande!
  Har kikat på programmet (bonde paret) och kan inte släppa ert underbara kök! Skulle så gärna vilja kika närmare på det. Störta inspirationen!
  Vad har ni för beslag osv? Kan du inte lägga ut fler Bilder?

  Kram Filippa

 • Lena Marie Andersson skriver:

  Hej! Jag är nybliven pensionär och jag tycker att det är så himla kul att Du delar med dig av ditt fina liv med Jocke. Ser ju ”Bonde söker fru” och såg ”Bondeparet”. Skulle vara lite ledsamt om Ni bara ”försvann” och man inte fick veta vad som hände sedan.

  Kul att Ni åker till Uppsala och handlar. Där är jag född men flyttade till Jämtland som barn. Nu bor jag på Frösön.

  Kram till Er båda! / Lena Marie

 • Julia skriver:

  Hej, jag undrar om du inte kan skriva lite om hur det var när du var med i bonde söker fru? Även kanske Jockes uppfattningar och upplevelse av det hela. Hur länge var ni där? Hur lades allt upp? Har ni kontakt med andra bönder idag? Och har ni kontakt med nån av de andra deltagarna som var där för att träffa Jocke? 🙂 Skulle vara kul och veta. Jätte trevlig, fin och professionell blogg. KRAM

 • Amanda skriver:

  Vad vacker du är!

 • Milka skriver:

  Hej! Av en slump ramlade jag över förra säsongen av bonde söker fru, och nu efteråt blev jag nyfiken på hur det gick för er sen, eftersom jag verkligen hoppades att han skulle välja dig! Ni såg så fina ut tillsammans! Vad roligt att allt har gått bra. Lycka till med allt och hoppas ni lever lyckliga i alla era dagar 💕

  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *