Gravidstatus vecka 30

Hej alla fina!

Min kompis Sanne tipsade mig om ett roligt upplägg för att dokumentera graviditeten. Och nu har ju jag varit extremt dålig (som sagt) på att fota, skriva dagbok etc. men bättre sent än aldrig. Så nu fick jag den här mallen av henne, och det känns som roliga och intressanta punkter att skriva ner. Hon berättade att hon hade gått tillbaka i sin blogg nu och läst om sin vecka 30 när jag berättade om min vecka 30 – och hur smart och roligt är inte det!? Hon har ju liksom sin graviddagbok direkt i bloggen. Så nu får jag börja göra detta och köra det de resterande veckorna som återstår tänker jag 🙂

Min gravidstatus vecka 30 (29+1):

Nu har 73,2% av graviditeten passerat jag har bara 75 dagar kvar till BF – känns så galet!

Mående:
Jag mår verkligen superbra ska jag säga – har inte mycket att klaga på. Jag hade dock min första ”hormondipp” i söndags, men läget har varit stabilt sedan dess. Tror man får räkna med några dippar framöver ändå… Jag fick under förra veckan lyssna på bebisens fosterljud, samt göra den där glukosbehandlingen som jag berättade om i ett tidigare inlägg. Det känns tryggt och bra och jag känner att den lilla krabaten har extremt mycket energi. Mycket rörelse och ofta. Jag sover dock lite sämre än tidigare, men inte allt för illa än (ta i trä!). Har tänkt införskaffa en större variant av amningskudde som man kan använda som stöd mellan knäna. Känner att det är superskönt och att det underlättar sömnen att ha en kudde eller så mellan knäna.

Cravings:
Jag har inga direkta cravings så, men en extrem dille på satsumas – men det har jag alltid såhär års. Men äter generellt väldigt mycket frukt! Älskar att duka upp ett stort fruktfat på kvällarna framför tv:n.

Vikt och kropp:
+ 8 kg, känner mig framförallt större kring stuss – och höftpariet.

Hormoner:
Som jag nämnde under ”mående” så har jag haft min första hormondipp. I söndags var det gråtkalas för hela slanten, utan att veta varför egentligen. Jag känner mig känsligare över lag och reagerar starkare på olika typer av situationer. Jag har insett att solljus och motion har en extremt stor inverkan på hur jag mår. Låter nästan fånigt, men jag mår som allra bäst när jag får in motion och utomhusaktivitet i mina vardagsrutiner.

Övrigt:
Jag har ju haft en smärta i ischiasnerven, om det nu är den och inte foglossning – det vet man ju inte. Men det börjar faktiskt bli bättre. Det är några som har frågat om den övningen som jag fick av min coach, och jag ska försöka visa den i ett klipp vid tillfälle. Men övningen går ut på att man ska ligga på rygg, med benen böjda. Därefter ska du hitta ”knipet” och sen göra ett vanligt höftlyft upp mot taket. Man ska hålla knipet under hela rörelsen, sen upprepa den under en hel minut.

I övrigt så måste jag ju också nämna att jag hämtade en vagn i veckan! Åh, den är så fin och ni ska givetvis få se den senare i veckan!

Den fortfarande ganska lilla magen ser ni här 🙂

 

  

18 reaktioner på “Gravidstatus vecka 30”

 • Therese skriver:

  Kul att följa din graviditet, jag har bf 10/1. Så känner igen mkt av de du skriver.

 • Amanda skriver:

  Hej! Stort grattis till bebisen i magen. Har väntat på att ni ska berätta vad det är för kön?? Tyckte ni skrev att ni skulle gå ut med det innan ultraljudet, men har inte sett att ni gått ut med det ännu. Så spännande 😍 massa kramar ❤️

 • Amanda skriver:

  Hej! Så fin du är! Gillar tröjan, vilken storlek har du?

 • Matilda skriver:

  Hej!
  Har följt dig på instagram ett bra tag och läser bloggen imellan åt, oftast när du gör så det bara är att ”swipea upp”.
  Här har du i alla fall en till som är i precis det stadiet som du är. Mår hur bra som helst (oförskämt bra) börjar dock få lite känsla av foglossning. Inte gått upp supermycket i vikt osv. Är i v. 31, BF den 26/12.
  Tänkte bara säga att det är roligt att läsa om någon som går igenom precis samma sak som man själv gör, precis samtidigt också!
  //Matilda ☺️🤰🏼💕

 • Felicia skriver:

  Härligt att du mår så bra! Hoppas att det fortsätter!!
  Måste bara rösta JA för att du ska köpa en gravidkudde! Jag köpte en tidigt i min graviditet och använde den varje natt. Och nu när min bebis är här så hade jag den mycket då jag ammade samt att min bebis nu har den som fallskydd då hon håller på att lära sig sitta! Så värt!! Jag har en från doomoo!
  Lycka till!

 • Jessika skriver:

  Åh vad härligt!

  En ’BB hug me’ är starkt att rekommendera! Räddade mina nätter och används numera till bebis!

  Tippar på att du har en liten tjej på insidan, hihi 😊

 • Elin skriver:

  Hej! Stort grattis till er ! Jätte kul att läsa din blogg som jag precis hittat, jag är beräknad på samma datum som dig med våran första lilla knodd så det är jätte kul och intressant att läsa hur du har det i din graviditet, det är mycket man kan relatera till och kul att jämföra med vad man själv känner och går igenom. All lycka till er !
  Kramar !

 • Ida skriver:

  Så fin du är! Skönt att du mår så bra ändå 🙂

 • Kicki skriver:

  Så fin du är!😍
  Gravidkudde är det bästa, sov med min in i det sista. Såå himla skönt! Använder även den nu till min son och mig själv i soffan. Den är ju så skön att krama om.😂😍 Har märket Doomoo och den stora storleken.😃

 • JESSICA skriver:

  Stort jätte Grattis igen. Roligt att läsa om andra som väntar barn nästan samtidigt som en annan. Jag är i v. 32 (31+2) med bf 24/12 🎅
  Väntar andra barnet och känner igen allt du skriver. Min första graviditet gick smärtfritt, foglossning sista 3 veckorna. Denna gång fick jag rätt tidigt tyvärr. Men snart är de över och man sitter med en liten underbar bebis!
  All lycka till er.

 • Issa skriver:

  När min bebis (om en snart tvååring fortfarande räknas som bebis😍) hade jag doomoo, alltså världens bästa amningskudde! Är som små kulor i kudden så den formas efter kroppen! Min bästa vän i slutet av graviditeten och även under amningen 😅

 • Caroline skriver:

  Så stort grattis! Bästa tiden i livet väntar nu😍
  När jag var gravid. Båda gångerna. Så använde jag ett täcke som jag hade från huvud sen så la jag upp magen på täcket som sen gick ner mellan knäna😊 Funkade jättebra för mig😊

 • Louise skriver:

  Åh köp en BB hugme, bästa som hänt mig! Har BF den 9/12 och tack vare den här kudden har jag sovit som en ängel (trots 3-4 toabesök per natt). Inte ett dugg ont i rygg eller någonstans. Det bästa är att det sen blir en amningskudde. Och nu knyter jag ihop den och lägger mig med magen ner och kan då få lite massage och ändå ligga på mage. Den kostar lite mer än andra kuddar men verkligen värd sitt pris. Kommer fortsätta sova med den 😍

 • Jannike skriver:

  Ett hett tips är en kudde som finns på ikea! Den är 30 cm längre än en vanlig huvudkudde och alltså lång nog att ha mellan knäna och fötterna o så får man bäckenet i perfekt läge. 🙂

 • Therese skriver:

  Vill bara tipsa om en superbra app som heter tät. En väldigt enkel men effektiv träningskompis för just knipet, som är så viktigt att få tillbaka efter en förlossning. Blev själv tipsad om den för endast några veckor sedan men den får verkligen tummen upp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *