Bananbröd

Nyheten får vänta tills senare i veckan, ledsen för det 🙁 Men! Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge… Eller hur är det man brukar säga!?

På tal om gott! Jag kastade alltså ihop ett bananbröd idag, med betoning på kasta. Det är världens enklaste recept såklart, annars hade jag inte orkat ta mig an det. Haha, allt jag tillagar måste gå enkelt och smidigt annars tappar jag intresset direkt. Som några av er säkert såg i ett av avsnitten av Bondeparet i höstas på Tv4Play så gjorde jag även brödet där.

 

Ingredienserna slår du ihop på mindre än tio minuter och sen är det bara att kasta in det i ugnen i ungefär en timme.

Här har ni receptet, så kör på! 🙂

Ingredienser:

2 dl havregryn
4 dl vetemjöl
1 dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 st mogna bananer
2,5 dl fil
0,5 dl flytande honung

Såhär gör du:

Smörj bakformen (jag adderade pumpakärnor i formen också) och sätt ugnen på 200°
Skala och mosa bananerna i en bunke
Blanda de torra ingredienserna vid sidan i en annan bunke, inklusive solrosfröna. Jag blandade även i en näve russin, lite torkade aprikoser, pumpakärnor och några valnötter som jag smulade sönder.
Rör sedan ner fil, honung och banan.
Häll ner smeten i bakformen.
Grädda i ugnens nedre del i ca 1 timme.
Ta ut brödet ur formen och låt svalna

 

Och klart – lätt som en plätt och supergott!

 

 

4 reaktioner på “Bananbröd”

  • Åsa skriver:

    Hej! Kvarg eller fil? I receptet står det fil men i beskrivningen kvarg…..Låter gott iaf😋

    • Caroline skriver:

      Hej! Jag använde fil, men man kan ha kvarg om man vill 🙂 Ändrade i beskrivningen nu – tack för upplysningen 🙂 kram!

  • Malin skriver:

    Tusen tack för receptet på brödet. Skickade mail till dig, men så såg jag att du lagt ut receptet här. 😃

    Nu ska de bakas!! 😁😊

    Ha en härlig ☀️ dag! 🍃🍂

  • Sara skriver:

    Testade att baka brödet igår och det va verkligen super gott 😍🍞tack för receptet å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *