Äppelpaj med stort P

Hej på er och hej fredag!

Så härlig dag och solen skiner efter två riktigt höst-grisiga dagar med regn, blåst och rusk. Idag har vi festat till det ordentligt med en fredags-äppelpaj, och bäst allt – den är gjord på våra egna äpplen!

Jag hittade faktiskt ett enkelt recept på nätet som egentligen är för rabarberpaj, men som uppenbarligen funkade lika fint för äppelpaj. Jag kan verkligen rekommendera er att testa 🙂 Och det är superenkelt verkligen! Det måste det vara för att jag ska orka testa, haha! Så nu tar vi fredag och firar in helgen med den här godingen.

 

Ingredienser:

4-5 äpplen (beroende på hur stor form du har)
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
smör till formen

 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 150°C.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Smält smöret i en kastrull och rör i grädde och sirap.
Häll därefter ihop röran i kastrullen med de torra ingredienserna.
Skär äpplena i skivor och lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred därefter på smeten. (Jag valde även att peta ner några skivor ovanpå som lite dekoration).
Grädda pajen mitt i ugnen tills du ser att den har fått en fin färg, brukar tacirka 40–50 minuter.

 

Lycka till och stor kram Caroline!

 


12 reaktioner på “Äppelpaj med stort P”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *