”Bondunge på väg” – avsnitt 16

I dag sänds det 16:e och tredje sista avsnittet av min och Joacims Tv4Play-serie Bondeparet (länk här). Det här avsnittet är nog mitt personliga favoritavsnitt såhär långt. Det är i dagens avsnitt som vi berättar om graviditeten, köket börjar ta form på riktigt på Tuna och Jocke testar mina ”bonde-kunskaper”. Jag blir helt upprymd av känslor när jag ser det avsnittet, det känns som att det var så längesen. Men som den röda tråden genom alla mina inlägg – tiden går ju så snabbt! Haha! Men det är ju verkligen så… Vi kan nämligen helt och fullt erkänna att det blivande barnrummet fortfarande ser ut som det gör i dagens avsnitt, ångest. Men vi har sagt att vi snart ska ta tag i det. Jag vet att när vi väl gör det så kommer de gå av bara farten. Nu återstår ju bara frågan kring hur man ska inreda rummet? Jag har lite olika tankar och idéer som jag ska bolla med Jocke men tar tacksamt emot tips om ni har några 🙂

I vårt hus just nu har så har vi ett par rum som vi fortfarande arbetar med; barnrummet då, men också badrummet på ovanvåningen samt en garderob som ligger i anslutning till barnrummet. Det kluriga är att vi måste göra dessa rummen i en viss ordning då det krävs dragning av el, vatten och dylikt genom ett av rummen så då kan man inte börja med barnrummet eller garderoben innan badrummet, ja ni förstår… Men oktober har vi sagt ska bli en fixarmånad nu när skörden är över också. Det kommer bli kul! Däremot kunde vi ju konstatera efter det här superintensiva halvåret att det är så extremt mycket svårare att arbeta när det är mörkt i jämförelse med när det är ljust. Så därför blir ju helgerna ”heliga” under renoveringen eftersom det är då man kan passa på att arbeta mitt på dagen när det är ljust.

 

Kunde ni förresten alla fem svaren på Jockes spannmålstest som han hade med mig i? 😉

 

Ja man kan ju undra varför jag var så trött, haha…

 

 

Februari 2018

 

 

Dessa bilder togs i februari någon gång och det var bara ett par veckor efter att vi hade startat vårt gemensamma instagramkonto Bondeparet. Inte kunde vi ana att vi skulle få en egen tv-serie kring renoveringen där och då – men vi är så glada för det idag. Vi skapade instagramkontot för att vi skulle kunna dokumentera renoveringen för oss själva, men nu har vi ju fått allt inspelat istället, och tänk så kul att titta tillbaka på det sen och kunna visa vår ”lilla bondunge”. Nedan ser ni två före-bilder på det som ska bli barnrum, dessa togs i mars någon gång tror jag.

 

Kram Caroline

31 reaktioner på “”Bondunge på väg” – avsnitt 16”

 • Lovisa skriver:

  Såg avsnittet idag! Är så peppad på att se resultatet i huset 🙂
  Jag har ett litet önskemål till dig angående bloggandet. När du skriver att du har lite olika idéer till barnrummet vore det roligt om du lägger ut lite inspirationsbilder hur du hade tänkt dig, så vi andra får följa med i dina tankar lite. Vore superskoj!

 • Olivia skriver:

  Älskar er serie!! Den är fantastisk, varm och inspirerande. Blir sugen på att lämna stan och flytta ut på landet typ igår… tror dock inte att sambon skulle hålla med.. :))
  kram

 • Alexandra skriver:

  Hade vart lite roligt o läsa om hur ni berätta för familjerna om bebisen ?:)
  Vet ni kön?:)

 • Rebecca skriver:

  I love your tv-show and I am so excited that you have started blogging 🙂 (I am typing this in English because I am on vacation and they do not have a Swedish keyboard here lol)

  I am wondering if you could tell us what products you use for your daily face cleaning(do you say that in English? lol) and how do you get the volume in your hair? 🙂

 • Linnéa skriver:

  Så himla praktiskt att ha badrum i anslutning till badrummet! 😊
  Jag har tänkt på att ha mycket, praktisk och fin förvaring när jag inrett våra barnrum, för oj vad saker de där små lyckas samla på sig på kort tid! 🙈 Mysig belysning, som man även kan ha som ”nattlampa” och en mjuk matta att leka på, för de leker mycket på golvet och och framgör allt när de små kryper 😊
  Det var några tips iaf!
  Kram!

 • Sara skriver:

  Så mysigt att inreda barnrummet. Vi håller på med lillebrors rum nu, han blir 6mån om 2vexkor och ska få flytta in på eget rum inom 1 mån :). Tiden att lägga på renoveringar är väldigt begränsade till när båda barnen sover för natten nu. Helst tysta arbeten då med efter som storebror sover i rummet bredvid 😂. Hoppas du lägger upp bilder under arbetet sedan. Hade även varit kul att få se inlägg med flera bilder på hur huset ser ut just nu.

 • Emma skriver:

  Vilket program! Blir så tråkigt när de slutar! Ang barnrummet så är mitt tips att inte ha så bråttom med de då barnet oftast sover i föräldrarna rum de iaf första 6 månaderna. Oftast längre. Beror på om man ammar. Har 3 barn och med första barnet var kravet snabbt uppe i att barnet skulle sova själv åsså vidare. De gavs upp rätt snabbt. Nu med 3 så ligger han i våran säng varje natt å blir snart 2 år. 💙 Tjejerna har var sitt rum. Men dom var kanske 2 år innan dom sovde helt själv. De är så olika från barn till barn.. Å olika utv faser dom har.

 • Tove skriver:

  Hej, först vill jag bara säga att jag älskar er två! Ni sprider så mycket kärlek och jag är glad att ni hittat varann❤️
  Jag har en liten fråga, eller flera kanske.. jag vet inte ifall du har skrivit om detta innan men jag undrar om erat barn var planerat, hur lång tid tog det för er innan ni plussa? Om det inte var planerat undrar jag om ni inte använt preventivmedel nånsin? Vi försöker skaffa barn så det är därför jag undrar… KRAM❤️❤️

 • Sara skriver:

  Åh jag tycker verkligen om er serie och har följt er sedan ni träffades i Bonde söker fru. Man blir så glad av att hänga med i allt ni gör i er vardag och ni sprider en sån härlig energi omkring er! All värme och lycka till er! Kram

 • Ida skriver:

  Ni hinner inreda barnrummet 🙂 Lugn och fin 😍 Har ni tagit reda på könet eller vill ni det ska bli en överraskning?
  Kram

 • Linnea skriver:

  Så nyfiken på hur ni fick reda på att ni väntade barn 😌😀 Väntar med spänning på detta inlägg ! 🙂

 • Linnéa skriver:

  När jag inrett barnens rum har jag tänkt på mycket, snygg och praktisk förvaring, för oj vad de samlar på sig grejer de små liven 😂
  En stoooor och mjuk matta är ett måste för mig för de leker mycket på golvet och framför allt när de kryper är det bra 😊
  Mysbelysnibg son funkar som nattlampa tycker jag är bra också 😊

 • Amanda skriver:

  Superfina bilder!

 • Anna skriver:

  Hej Caroline!

  Först och främst vill jag uttrycka min glädje över att du och Jocke har träffats och nu renoverat och inrett ert nya hem samt väntar ert första barn! Så roligt!
  Jag har själv två barn, en pojke på 3,5 år och en flicka på 6 mån. Jag arbetar som förskollärare och brinner för att skapa inspirerande lärmiljöer åt barn i alla åldrar och med olika intressen och behov. Vi inom förskolan brukar prata om miljön som den tredje pedagogen då den är ett otroligt viktigt redskap i vårt arbete med barnen.
  Jag brukar tänka att barn vill och kan själva bara vi ger dem förutsättningarna! Så detta har jag tänkt på då jag inrett barnrummet till mina barn:

  – Sänk takhöjden. Sätt er ned på huk för att uppleva det som barnen upplever. Sänka takhöjden kan ni göra på olika sätt; tyg, vimplar, paraplyer mm.

  – Ge dem förutsättningarna för att lyckas! Ha låga möbler så att barnet kan ta sig i och ur sin säng, upp på sin stol, hänga upp saker själv på krokar etc. Detta ger barnet en känsla att tro på sig själv och en tillit till sin egna förmåga.
  Är det ett stort rum så skapa rum i rummet med hjälp av avdelare eller olika kryp-in. Detta hjälper barnet att hålla fokus och stärka dess koncentrationsförmåga.

  – Anpassa materialet efter barnet. Detta kan vara svårt för er att göra nu innan barnet kommer. Men när ni fått reda på vad barnet har för personlighet, intressen och behov så har ni alla möjligheter att inreda det så att det passar och utmanar just ert barn!

  – Låt inte miljön bli statisk! Låt miljön i barnrummet förändras då barnet gör det. Nya intressen och nya behov kommer att dyka upp så anpassa efter det och låt miljön följa barnet.

  Tänk på att det är barnets rum och det ska synas tycker jag.

  Om det är en sak jag tycker att det ska finnas i alla barnrum så är det böcker! Böcker i olika genrer och svårighetsgrader. Att läsa och föra boksamtal med sina barn utvecklar deras språk något enormt! Språket behöver vi för att lära av och förstå allt runt omkring oss.

  Hoppas att detta var till någon hjälp.
  Lycka till med allt!

  Kram Anna

 • Annette skriver:

  Härligt att följa er på tv och hopps att det kan bli något mera i framtiden. Man behöver sådana må bra program❤
  Huset har ju blivit fantastisk fint, hade lätt kunnat bo där😀 Blogga på nu vill veta vad som händer mera…..
  Kram❤

 • Angelica skriver:

  Hej!
  Jag har precis sett sista avsnittet av bondeparet och är lite ledsen att det är slut, för det har varit sååå mysigt att följa er! Jag har gjort det sen bonde söker fru, så det var så mysigt att få följa er i ”livet efter”, renoveringen och allt. Ni har fått det så himla fint, det är verkligen magiskt. Jag skulle inte säga nej till att ha ett likadant hus, haha. Så roligt att följa bloggen nu också, perfekt att du startat den så vi får ”följa med på resan” litegrann trots att tv-serien är slut 🙂
  Kram Angelica

 • Lina skriver:

  Hej! Tycker verkligen om erat program.. lite ledsamt att de nu är slut! Roligt att du skaffat en blogg så man kan läsa där.. 😊 En fråga. Vars har ni köpt skylten till skafferiet? Har i sommar oxå byggt ett sånt skafferi och skulle vilja ha en sådan skylt.

  • Caroline skriver:

   Hej Lina! Vad roligt att du gillade serien 🙂 Den skylten fick faktiskt Jocke på sin födelsedag, så vet inte vart den kommer från tyvärr 🙁 Kram!

 • Victoria skriver:

  Ni är så gulliga tillsammans och man blir så glad av att följa er! Hoppas ni gör nån mer serie! O sen måste jag säga att jag älskar erat hus och hur fint det blev!

 • Carina skriver:

  Hej,såg precis det sista avsnittet av Bondeparet. Måste erkänna att jag kommer sakna att följa ert projekt & liv. Ni verkar vara så genuint härliga människor & man ser riktigt hur kärleken lyser om er. Stort lycka till med allt & hoppas du lägger ut mycket i bloggen 🤗.

 • Kajsa skriver:

  Vill se mer avsnitt med er 😉 Hoppas ni fortsätter! Eller vloggar! Blir så glad av er:)
  Vad använder du för parfym? 🙂

  • Caroline skriver:

   Åh vad glad jag blir, tack för fina ord! Just nu använder jag faktiskt en unisexparfym som heter One och kommer från CalvinKlein. Kram

 • Yvonne skriver:

  Så härligt att få läsa din blogg och fått följa er resa!!😊 Man blir alldeles varm i hjärtat💕
  Önskar er all Lycka framöver 👪

 • Annette skriver:

  Ni har fått det så fint, vill se mer😀👍❤

 • Ann skriver:

  Hej!
  Jag har följt er serie och tycker den har varit jättebra! Så kul att få följa er och renoveringen av ert fina hus + stort grattis till bebisen som är på väg! 😊💗 (Jag är även lite nyfiken på var er nya säng kommer ifrån och om ni är nöjda med den? Vi håller nämligen på att leta säng och det är ju en ”djungel” med alla olika märken och modeller!)

  • Caroline skriver:

   Hej Ann!
   Vad roligt att du har följt oss 🙂 Vår säng kommer från Elite sängar – vi är så himla närda så kan varmt rekommenderas! Kram caroline

 • Emmy skriver:

  Hej Caroline!
  Jag hoppas verkligen att du kommer visa upp och ta fler bilder av ert fina hus. Har följt er sen Bonde söker fru och sen var det naturligt även nu i Bondeparet, dels för att jag och min man bygger hus själva nu. Tycker ni har gjort det riktigt snyggt!

  Ang barnrum, de behöver ju inte så mycket första tiden, men man ska först kanske ställa sig frågan hur ofta man vill göra vid. Exempelvis om man sätter upp en ”babytapet” är det inte så kul 5 år fram i tiden och renoverar igen. Jag har två pojkar och vi har målat väggarna och använder oss istället av väggdekorer (klistermärken som man kan ta bort utan att det blir märken) som kan byta ut och följa barnets ålder och intressen. Sen kan man aldrig få för lite förvaring för alla leksaker 😉

 • Mandy skriver:

  Har inte haft internet så inte kunnat följa Bondeparet på Tv4play denna vecka som vanligt!!! 🙁
  Ska kolla ikapp nästa vecka när surfen är tillbaka!

  Angående Barnrummet o inredning! Har inget eget barnrum hemma hos mig utan lillan kommer få sova bredvid mig i babynestet i min säng i början iaf!
  Sen får hon sova i sin egna säng men i samma rum som jag! Sen när hon blir ännu större o lär vilja ha eget rum får hon ta över mitt sovrum eller om vi har råd så kan vi flytta till en trea ist för en tvåa men superbra för er som har plats! Kul att inreda barnrum också! =) Vi får ju dela rum, så kommer ’ändå göra en lekdel och rum för böcker mm. för lillan 🙂

 • Lisa skriver:

  Ååå vår son är 1 år ganska direkt när vi fick redan på att vi väntade barn så beställde vi golv till det blivande barnrummet.. sen blev det liggande.. och vi sa Bebisen kommer ju ändå sova i vårt sovrum i början.. sen kom våren och vi satte igång, även det fina vädret kom.. så nu när han är 13 mån så läggs golvet hopps det inte utgått om vi behöver nån mer planka 😂 men nu ska det bli skönt med ett rum som han kan få ha sina saker i.. så känn ingen stress med er barnrum.. tack för ett fint program och lycka till 🤗

 • Elinor skriver:

  Ni är så goa och ni gör så himla fint 😊
  Jag kunde de 3 spannmål som du sa, var det vete, korn och ärter? Men sen fick vi ju aldrig höra om bladet och det där bruna spretiga och den sistnämnda har stört mig huuuur länge som helst! Gick häst-naturvetenskap på nbg så vi fick inte lära oss alla grödor 😉😂

  • Caroline skriver:

   Tack så mycket! 🙂 Hahah ja precis! Då hade du rätt! Hmm, det var ett stort rabarberblad (lite luring) och raps 😀 Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *