24 + 4

Vi startade lördagen med lite sovmorgon, frukost framför Nyhetsmorgon och nu ska vi alldeles strax åka och handla inför kvällens middag. Joacims familj kommer nämligen över på besök, och det blir första middagen på Tuna Gård för familjen Rickling sedan farmor Kerstin och farfar Hans bodde här.

Ni är många som har frågat hur jag mår  graviditeten och därför tänkte jag göra en liten uppdatering i vart vi står just nu. Jag är idag i vecka 25 (24+4) och det var den här veckan som magen började växa på riktigt. Det känns som att det har tagit ett tag att få den där lilla kulan, men nu börjar den visa sig. Det är i och för sig ingenting som har stressat mig, utan det har snarare känts lite lyxigt eftersom magen inte varit ”i vägen” på samma sätt som den börjar bli nu. Missförstå mig rätt, jag tycker att det känns supermysig att få mage men är samtidigt så ovan 🙂 Men antar att det bara är att vänja sig 😉

I övrigt under min graviditet har jag mått väldigt bra och det gör jag fortfarande, och det är jag så tacksam för. För min syster var det raka motsatsen och jag led verkligen med henne. Det är ju märkligt och häftigt på samma gång att en graviditet kan se så extremt annorlunda ut från person till person men också från barn till barn hos samma mamma.

 

Nu är det dags att fixa det sista innan middagsgästerna anländer, men här fick ni i alla fall en kort uppdatering på graviditeten. Jag tänkte göra ett inlägg senare kring hur det gick till när vi fick reda på att vi väntade barn, så håll utkik!

 

Kram Caroline

 

16 reaktioner på “24 + 4”

 • Carin skriver:

  Så mysigt att det börjar bli en liten kula och vad skönt att du mår bra!
  Hoppas ni får en supermysig kväll! Kram på er

 • Ida skriver:

  Så kul å få läsa din blogg😊Roligt å få veta mer om vem du är.Jag kollar självklart er serie Bondeparet.Så fint ni får det på Tuna.Själv är jag också gravid i vecka 25 ( idag 24+1).Önskar dig en fin helg🌸🌸

 • Lou skriver:

  Du är så fin!

 • Pernilla skriver:

  Hej
  Det är så fint med en gravis mage. Så passa på och njut..💙💙
  Trevlig kväll på er..

 • Sofia skriver:

  Så fin du är med magen!
  Köket ser också helt fantastiskt ut i bakgrunden 😉
  Njut av graviditeten, det kan ibland kännas som en evighet men plötsligt är den förbi!
  Kram och tack för att du delar med dig av ditt liv

  • Caroline skriver:

   Tack så mycket för dina ord 🙂
   Jag har verkligen försöka intala mig själv om att jag måste försöka njuta nu, men dagarna försvinner ju så snabbt så man knappt hinner tänka. Men ska lyssna på dina goda råd 🙂 Kram!

 • Tina skriver:

  Så fin! Vi är ju supernyfikna på att få veta könet?! 😍

  • Caroline skriver:

   Jag kommer inom kort att berätta, så håll ut 🙂 än så länge bär vi på den lilla hemligheten själva jag och Joacim. Kram!

 • Linda skriver:

  Under min gravidet åt jag blodtrycksmedicin och gick på regelbundna tillväxtultraljud pga. att jag har har en grundsjukdom. Vi visste redan under graviditeten att vår dotter var tillväxthämmad och hon vägde bara 2 kg. när hon föddes i v. 38. Min gravidmage var alltså pytteliten, och vi visste varför, och fy sjutton vad ledsen jag blev varje gång någon kommenterade detta! Det är väldigt märkligt att det i dagens samhälle nästan är fritt fram att kommentera nästan vad som helst till en gravid eller nyförlöst kvinna.
  Lycka till med din fina bula, oavsett hur stor eller liten den blir! ❤

  • Caroline skriver:

   Hej Linda!
   Jag håller helt med dig om att det är märkligt att man känner att man kan uttrycka sig hur som helst och säga vad som helst till en gravid kvinna. Svårt att förstå hur det kan vara så, för givetvis tar man åt sig trots att det inte hör till vanligheten att man är gravid. Jag själv är också på kontinuerliga och frekventa kontroller nu under graviditeten då jag bär på hormonsjukdomen Hypotyreos och av den anledningen är det extra viktigt att se över doseringen av medicinen under den här perioden. Det får en såklart att känna oroskänslor emellanåt men jag försöker att inte tänka på det 🙂 Försöker att tänka positivt och att allt kommer gå strålande.
   Tack snälla, kram!

 • Sandra ågebro skriver:

  Hej jag är i väldigt tidigt gravidstadie nämligen vecka 6(5+3). Första graviditeten för mig, vad fick du för råd om ev kost du inte få äta eller om du må dåligt av nått du äter. Blev du illamående av vissa matdofter osv?:)
  Tack på förhand /sandra

  • Caroline skriver:

   Hej! Vad roligt, grattis till graviditeten! 🙂
   Jag har faktiskt haft sådan tur att jag inte har mått dåligt av någonting (ta i trä). Jag har inte känt något illamående av lukter eller så, men däremot så har jag blivit illamående de gångerna då jag har hunnit bli hungrig. Så mitt mål har hela tiden varit att se till att inte vara hungrig 🙂 haha… Men det känns som en lyxproblem lite grann… Över lag så följer jag direktiv och regler från 1177 🙂 Lycka till med graviditeten! Kram C

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *